Problémamegoldó

Hozzászólások a WindowsXP4ever-rel kapcsolatban.
Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2010.03.27. 11:13

Tisztelt Nagyszájú Balek!
Ha vagy annyira hülye, hogy feltelepíted az eredetiség ellenőrzőt és utána nem töröd fel ismét (ez egyébként az ilyen hülyék kedvéért le van írva sokszor), akkor nem tudok semmit tenni.
Sokan elbasszák a rendszert és a programra fogják hogy szar.
Ha képtelen vagy használni vedd meg, telepíttesd fel egy rendszergazdával, ő szívesen válaszol az idétlen beszólásokra.

u.i.: Látom unatkozol is, hogy 2x írogatsz, többi forumra is sikerült beírni? Gratula!

jackson75

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: jackson75 » 2010.03.27. 20:38

csá nekem is meg bukott ,de azért köszi

Amusing

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: Amusing » 2010.03.28. 09:49

basszus ennyi okostojást

sok hozzá nem értó p*cs rinyál hogy nem megy át az eredetiségen. :evil:
vki(-k) heteket/hónapokat dolgozik egy ilyenen. a törés amikor csinálta még tuti működött, amit nyíiván azóta microsoft megoldott.

el kell menni boltba, meg kell venni 30-ért az eredetit és akkor nem lesz gondod! ha meg nincs annyi pénzed, akkor fogadd el, hogy vmit valamiért

jackson75

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: jackson75 » 2010.03.28. 15:13

jol van nem azért mondtam hogy fikázzalak csak szóltam hogy mi zu!

cybercide

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: cybercide » 2010.10.16. 17:22

Windows XP4ever 2010.09.20. op. rendszert szeretnék telepíteni egy Compaq Presario CQ61 - 320SH típusú laptpora (AMD Athlon X2 , M320 (Másodszintű gyorsítótár 1MB) 2,1 GHz , 4GB DDR2 (2x2048MB), Max. 4 GB , 500GB SATA merevlemez-meghajtó 7200f/p)
A telepítő elindul kiválasztom a meghajtót, megformázom, felmásolódnak rá a telepítőfájlok és kéri az újraindítást, hogy a merevlemezről folytatódjon a telepítés. Újraindítás után rögtön kékhalál a következő szöveggel:
A rendszer problémát talált , és a Windows a számítógép károsodásának érdekében leállt.Ha először látja ezt a hibaképernyőt ,akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket: Kapcsoljon ki vagy távolítson el minden vírusvédelmi. lemeztöredezettség-mentesítő és biztonsági másolat készítő segédprogramot.Ellenőrizze a merevlemez konfigurációját , és keressen frissített illesztőprogramokat. Futtassa a chkdsk/f programot a meghajtó hibáinak ellenőrzésére, majd indítsa újra a számítógépet.
Technikai információ:
STOP: 0X0000007B (0XF78A6524, 0XC0000034, 0X00000000, 0X00000000)

Mi lehet a probléma? Lehet, hogy nem tartalmazza a telepítő a megfelelő sata drivert? Biosban nincs Native / Legacy / Compatible mód.

Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2010.10.17. 22:00

A régebbi nvidia nFore alaplapnál az új nvidia SATA/IDE driver okozza ezt a hibát. Mivel a driver utólag nem távolítható el a XP4ever-ből, nem hiszem hogy menni fog a gépen.
Telepíts fel egy gyári XP SP3-t, futtasd le a Windows Updatet, a frissítések miatt. Utána folytathatod a programok telepítését az XP4ever lemezről.

neon

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: neon » 2010.11.08. 18:53

szerk.: később rájöttem a megoldásra, bocsánat a gyors kérdédésért. (csak eddig normál XP-t telepítve számomra nagyon szokatlan és meglepő volt a változás.)

Kaphatnék egy leírás arról, hogy alap esetben (tehát semmilyen programtelepítés vagy rendszerbeállítás nincs alkalmazva a Windows Post-Install Wizard menüből) milyen egyéb változásokkal lehet még találkozni egy normál XP telepítéséhez képest?
(az-az hogy hol történtek beavatkozások)

A választ köszönettel várom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neon 2010.11.09. 05:11-kor.

Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2010.11.08. 20:17

Állítsd vissza a WindowsXP témát a Windows megjelenítés beállításaiban.

neon

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: neon » 2010.11.15. 10:06

Hogyan állatható vissza a START menü azon sztenderd tulajdonsága, hogy a bal oldali részben felül – az alapértelmezett levelező program és böngészőn kívül – megjelenjen egy tagoló vonal, és a felé ikonokat lehessen szúrni, valamint hogy ez alatt a legsűrűbben használt programok ikonjai automatikusan megjelenjenek? (Jelen állapotban a START menü ezen része kihasználatlan.)

Miként írható át az alapértelmezett felhasználó neve - a vélhetően telepítéskor automatikusan beírt - „WindowsXP4Ever”-ről tetszőleges névre? (A felhasználói fiók nevének megváltoztatásától függetlenül az alapértelmezett felhasználó ugyanúgy „WindowsXP4Ever” marad, s pl. programok telepítésekor, vagy pl. egyszerű PDF konverzió esetén is ez a név lesz alap esetben a felhasználó / szerző.)

Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2010.11.16. 11:43

Vegyél egy XP könyvet és olvasd el, pl. WindowsXp kezdőknek

neon

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: neon » 2010.11.16. 12:41

Köszönöm a választ, még ha az érdemileg nem is adott semmit.

(Rendelkezem jó ideje szakirodalommal pl. Kis Balázs: Windows XP haladókönyv, ami nem tér ki ilyen dolgokra, azon kívül értelmetlen is lenne költeni olyan op. rendszer szakkönyvére, melynek supportálása véges határidejű.)

Azért bátorkodtam ezeket megkérdezni, mert normál XP telepítéskor (jó párszor csináltam ilyet angol és magyar nyelven is) NEM tapasztalható ez az állapot, ételemszerűen a WindowsXP4Ever sajátossága, így logikusnak tűnt a kérdést annak feltenni, aki ezeket az átállításokat létrehozta.

Azért továbbra is köszönettel várom a választ erre, valamint a fentebb feltett kérdésre, miszerint milyen egyéb átállításokba lehet még botlani a WindowsXP4Ever-nél egy alap magyar Windows XP Professional SP3 telepítéséhez képest. Talán szerencsés lenne ezeket is ugyanúgy tételesen felsorolni egy topicban, mint pl. azokat a programokat, melyek az op. rendszer telepítése után automatizáltan telepíthetőek.

Bízom benne, hogy kérésem méltó arra, hogy érdemi választ kaphassak rá.

Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2010.11.16. 19:35

Minden egyes állítás le van írva a telepítő mellet található nfo-ban. Kérem elolvasni!

Amiket kérdeztél nem haladó, hanem kezdő beállítások, ráadásul igen könnyen átállítható dolgok, ezért gondoltam, hogy nem itt kellene megkérdezni. Az internet tele van segédletekkel, ingyenes könyvekkel. Főleg mert kiöregedő rendszerről van szó.

Hamár ennyire tudsz írni, de olvasás lassabban halad, akkor a válasz:
Üres helyen a tálcán jobb klikk \ Tulajdonságok (Vagy Vezérlőpult \ Tálca és Start menü)
Start Menü fül: Klasszikus Start Menüről tedd át Start Menüre, ezzel visszaáll az eredeti XP stílusú megjelenés. A Testreszabás gombbal egyéb beállításokat is megadhatsz. Figyelem! Itt sem az eredeti állapot van XP4ever-nél!

neon

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: neon » 2010.11.16. 22:42

ssjoco írta:...a válasz:
Üres helyen a tálcán jobb klikk \ Tulajdonságok (Vagy Vezérlőpult \ Tálca és Start menü)
Start Menü fül: Klasszikus Start Menüről tedd át Start Menüre, ezzel visszaáll az eredeti XP stílusú megjelenés.
Természetesen tisztában vagyok ezen beállítási lehetőséggel, és az XP pontosan olyan állapotban van, ahogyan azt te is leírtad. A probléma az, hogy ennek ellenére fennáll a fentebb leírt anomália…

ssjoco írta:A Testreszabás gombbal egyéb beállításokat is megadhatsz.
Köszönöm, de ezzel is régóta tisztában vagyok, azonban a fenti probléma itt sem orvosolható.
ssjoco írta: Figyelem! Itt sem az eredeti állapot van XP4ever-nél!
Ezt tapasztaltam is, de a kutya nem itt van elásva.

Ui.:
ssjoco írta:Minden egyes állítás le van írva a telepítő mellet található nfo-ban. Kérem elolvasni!
Ebben teljesen igazad van, valóban van egy nfo, az én figyelmetlenségem volt, hogy a telepítő DVD-n kerestem, nem pedig a letöltött anyagban. Azonban az nfo-ban a „Start Menü” leírásokban nem esik szó arról a problémáról, amit szóba hoztam.

A megoldás talán a „Személyes-Ne naplózza a gyakran használt programokat”… Ez hol lett átállítva?

Ui.2:
Bocsánat, ha rossz topicban kérdeztem ezeket, ha van ehhez megfelelőbb hely, kérlek jelezd, és tedd át ezeket az üzeneteket oda.

Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2010.11.17. 09:53

Ha ezekből nem tudod beállítani a neked megfelelő kinézetet, akkor nem tudok segíteni. Helyetted nem tudom nyomkodni az egeret. Fentebb leírtam a beállítás helyét, ennél többet sajnos nem tudok segíteni.

A felhasználó problémádra pedig legegyszerűbb ha létrehozol egy új felhasználót a WinXp-n és azt használod. Remélem ez sikerül.

neon

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: neon » 2010.11.17. 14:56

ssjoco írta:...Fentebb leírtam a beállítás helyét...
Amit leírtál, abban nem állítható vissza a gyakran használt programok start menüben való megjelenése. (Ezt leírtam részletesen fentebb.)
ssjoco írta:A felhasználó problémádra pedig legegyszerűbb ha létrehozol egy új felhasználót a WinXp-n és azt használod. ...
Az a szándék, hogy új felhasználó létrehozása nélkül lehessen ezt megoldani. Sajnos az sem segített, hogy a registryben átírásra kerül felhasználónév… (Sőt, így indulásnál be sem lépett automatikusan, ezt meg kellett adni külön a Control userpasswords2 parancs futtatásával.)

Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2010.11.18. 14:37

http://lacy.hu/windows_xp/start_menu_testreszabas
Beállítani helyetted nem tudom, kérlek olvasd el. Nem hiszem hogy ilyen nehéz lenne egy beállítást megtalálni.

A felhasználó nevet több helyen át lehet/kell írnod, de ezzel csak rontasz a helyzeten. Ha nem jól csinálod, hazavágod a teljes profilodat. Ha újat hozol létre, akkor nem lesz probléma.

neon

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: neon » 2010.11.18. 18:07

Nem az a probléma, hogy nem tudnám beállítani, a linkben írtakkal tisztában vagyok. Úgy tűnik, elbeszélünk egymás mellett.
Probléma itt: http://www.kephost.com/images3/rwelppoeb2bgiqyu1m9r.jpg
Tehát nem jelennek meg a gyakran használt programok ikonjai, pedig „a start menüben megjelenő programok száma: 6”. Az 1-es nyíllal jelzett elválasztó vonalnak a 2-es nyíllal jelölt helyen kellene lennie, felette lennének a rögzített programok ikonjai, alatta pedig a gyakran használt programok ikonjai.
Vélhetően valami registry átállítással lett a telepítéskor letiltva, erre keresem a választ a kezdetektől.

A profil problémát tudomásul vettem. (Ötletként bátorkodom megjegyezni, hogy ha a WinXP4Ever telepítőben lehetőség lenne a felhasználónév megadására, akkor ez a probléma fel sem merülne. Talán megérné az a plusz 10 másodperc, amit emiatt a gép előtt kellene ülni. - Természetesen maximálisan respektálom az automata telepítés előnyeit.)

Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2010.11.19. 12:00

Ezeket a registry beállításokat nézd meg:

http://www.windowsnetworking.com/kbase/ ... owsXP.html

Szerintem ezt a kulcsot kell 0-ra átállítani "NoStartMenuMFUprogramsList ".

neon

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: neon » 2010.11.20. 10:15

Az ötlet jó volt (az érték 1-esen volt) de 0-ra állítás és újraindítás után továbbra is fennáll a probléma.

garp

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: garp » 2010.12.03. 19:20

2010.12. Forever mikor készül?

Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2010.12.04. 10:43

Amint lesz időm letesztelni.

garp

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: garp » 2010.12.04. 11:56

ssjoco írta:Amint lesz időm letesztelni.
Köszi

neon

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: neon » 2010.12.05. 19:04

Továbbra is kíváncsi vagyok rá, hogy mi lehet a megoldás a start menüs problémára. (Nem jelennek meg a gyakran használt programok ikonjai.)

A telepítő anyag készítésekor konkrétan mi lett átállítva, hogy ez az állapot álljon be?

Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2010.12.05. 23:17

neon írta:Továbbra is kíváncsi vagyok rá, hogy mi lehet a megoldás a start menüs problémára. (Nem jelennek meg a gyakran használt programok ikonjai.)

A telepítő anyag készítésekor konkrétan mi lett átállítva, hogy ez az állapot álljon be?
Lásd nfo. Többre már sajnos én sem emlékszem.

ata78

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ata78 » 2011.01.10. 20:31

Sziasztok. Valaki tud segíteni?ha word-ből/excel-ből szeretnék hivatkozást megnyitni, a következő hibaüzenetet kapom:
A számítógépen lévő korlátozások miatt ez a művelet nem hajtható végre.

LSpeedy

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: LSpeedy » 2011.01.10. 21:41

A legújabb Se7en packal lenne kérdésem, a WPi menübe az utolsó oldalon ha valamelyik hivatkozásra szeretnék menni miért ugrál el egy teljesen másik oldalra?

Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2011.01.11. 10:12

Sajna ez a program hibája, jeleztem a készítő felé, de még nem született megoldás.

Ha felbontást válassz a monitoron és újból indítod, akkor általában megjavul.

Macgyver

Hozzászólás Szerző: Macgyver » 2011.01.20. 04:40

Sziasztok!

Frissen raktam fel és olyan problémám lenne, hogy a böngészők valamikor csak több kattintásra tudják megnyitni a kért oldalt és azt is valamikor hiányosan töltik be. Több böngészővel is kipróbáltam

Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2011.01.20. 09:34

Nem töltögetsz mellette véletlenül torrentel? Ha igen limitáld a feltöltési sebességet.
Ha nem, ellenőrizd a neted.

gulya
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2009.06.08. 21:53

Re: Leggyakrabban használ prgoramok listája (MFU)

Hozzászólás Szerző: gulya » 2011.01.30. 23:20

Sziasztok!
Ez ügyben született már valami megoldás?
Nagyon jó lenne, mert hasznos az utoljára elindított programok listája, de valamiért nem jeleníti meg.
?
Gulya
gulya írta:Nekem sem látszik a startmenüben az utólsó néhány program amit elindítottam :-(
vecesneni írta:Korábban már szerepelt itt ez a probléma, hogy nem jelenik meg a start menuben a leggyakrabban használt programok listája.
Se a 2008 márciusi XP4ever se a mostani, 2009 áprilisi XP4ever -ben a telepítés után rögtön átváltok XP stílusra, de az MFU (Most Frequently Used programs) sohasem jön elő. Már végig googliztam mindent, próbáltam a start menü beállítasaiban törölni a listát, turkálni a registryben: NoInstrumentation, NoStartMenuMFUprogramsList (http://windowsxp.mvps.org/startmfu.htm) , letiltani az MFU lista törlését a helyi házirendben (gpedit.msc) de semmi sem segített. Van olyan akinek látszik XP4everben ez a gyakori programok listája? (XP4ever felhasználónevet telepítés után átneveztem saját névre)

Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2011.01.31. 09:45

Keress rá a googleban!

Egy perces google keresés után ezt találtam:
http://windowsxp.mvps.org/startmfu.htm

http://technofriends.in/2009/05/22/how- ... rams-list/

Google a barátok, Wiki a barátnőd!!! :geek:

Avatar
Kjisztike
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2011.03.03. 17:15

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: Kjisztike » 2011.03.03. 17:32

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Feltelepítettem a 4ever SP3-as verziót (3x). Legelső alkalommal csont nélkül felmegy a netre, de utána soha többet, azt írja ki, hogy a cél nem létezik, vagy valami hasonlót (bocs, de nem írtam fel pontosan, hogy mit ír ki, a lényeg, hogy többet nem tudok csatlakozni a netre, miután 1x kiléptem). Mi a teendő? :(
Köszi
Kriszta

neon

ActiveX vezérlő hiba

Hozzászólás Szerző: neon » 2011.03.19. 12:40

Windows XP4Ever 2010.09.20.-nál jelentkezik az alábbi probléma:

Lapolvasónál hibaüzenetet ír ki, és NEM MŰKÖDIK emiatt:

„Egy vagy több ActiveX-vezérlőt nem sikerült megjeleníteni a következő okokból:
1.) A jelenlegi biztonsági beállítások miatt nem futtathatók az adott ActiveX-vezérlői vagy
2.) Az egyik vezérlő kiadóját letiltotta.
Emiatt a lap esetleg nem jelenik meg megfelelően.”


A lapolvasó ügyfélszolgálatának javaslatára a lapolvasó szoftvert mélyen uninstallálva majd újratelepítve lett, de nem oldotta meg a problémát. Az ügyfélszolgálat információja szerint ez esetben a probléma a nem Microsfotos fejlesztésű 3-as Service Pack, illetve az illegális op. rendszer lehet. Ez utóbbi miatt - lévén az op. rendszeren egyedi átállítások is vannak - lenne szükség segítség a probléma megoldására.

Megjegyzés:
a.) A fenti hibajelenség más esetben is adódott, pl. különböző programok súgó fájljainak megjelenítésekor. (Bal oldali listában a hivatkozásra kattintva, de 1-2-szeri hibaüzenet megjelenítés után az oldal megjelent.)
b.) Úgy tűnik, a probléma oka a WinXP4Ever-es átállítgatások hozadéka, (letiltja/rontja az Actve-X-ek működését) ugyanis Win XP + SP3 alatt tökéletesen működik a lapolvasó, és a többi hibajelenség sem tapasztalható.

A megoldást jelentő választ köszönettel várom.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára neon 2011.03.24. 18:02-kor.

gulya
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2009.06.08. 21:53

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: gulya » 2011.03.19. 23:39

ssjoco írta:Keress rá a googleban!

Egy perces google keresés után ezt találtam:
http://windowsxp.mvps.org/startmfu.htm

http://technofriends.in/2009/05/22/how- ... rams-list/

Google a barátod, Wiki a barátnőd!!! :geek:
Hát kipróbáltam mindet, de egyik sem segített (tehát a Google most nem a barátom).
Valami egyéb ötlet?
Másnak nem hiányzik a Startmenüben a gyakran használt programok listája?

neon

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: neon » 2011.03.20. 10:55

gulya írta: Másnak nem hiányzik a Startmenüben a gyakran használt programok listája?
Örülök, hogy másnak is probléma ez. (Jómagam négy hónapja tettem fel ezt a kérdést, de megoldást jelentő választ azóta sem kaptam, és minden fellehető átállítás, registry turkálás sikertelen volt. A készítő utolsó válasza az volt, hogy „Többre már sajnos én sem emlékszem”.)

Mivel a legújabb, 2011.01.03-as változat leírásában az szerepel, hogy „Pár alap beállítás módosult (Start Panelben megjelennek a gyakran használt programok)” így úgy tűnik, a problémát a készítő megoldotta. A kérdést így fogalmaznám át: mi az, amit át lett állítva az újabb változatban a régihez képest, hogy ez a funkció működjön?

udvardy89
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.08.18. 12:23

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: udvardy89 » 2011.04.20. 19:20

Sziasztok!

Nekem van egy Laptopom ! win 7 et szeretnék rá tenni de nem tudom melyik fajtát tegyem rá ! :cry: 1 gb Ram van benne! nem egy erős laptop!

Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2011.04.22. 14:43

Win 7 x86 (vagyis 32bites) tudsz csak rátenni, x64-hez több memória kell. Az hogy Home vagy Ultimate szerintem mindegy.

neon

Az ActiveX vezérlő hiba és a nem működő "MFU" megoldása

Hozzászólás Szerző: neon » 2011.05.22. 12:36

Megtaláltam a megoldást a jelzett problémákra, s mivel az elmúlt két hónapban érdemi válasz nem érkezett, szívesen megosztom azt, hátha ezzel segíthetek másnak is.
Eredeti (nem buherált) Windows XP SP3 HUN telepítése, melyet megelőz a rendszer partíció formázása.
Mindezek után működik a lapolvasó, nincs probléma egyéb alkalmazásoknál sem az ActiveX-vezérlővel, és működik a start menüben a gyakran használt programok listája is.

Mindezektől függetlenül köszönöm a készítő munkáját, mert érzésem szerint a jó szándék vezérelte, emellett az automatikus programtelepítési modul (Windows Post-Install Wizard) eredményesen használható.

oco85

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: oco85 » 2011.06.12. 00:59

nem olvassa a lemezt. mi a hiba?

Grassy

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: Grassy » 2011.07.24. 23:00

picy0522 írta:Sziasztok!

Csak 1 kérdésem lenne, hogy mi a rendszergazda jelszava?
Hálózaton keresztül nem tudom csatlakoztatni a c$ meghajtót.
Új usert nem akarok létrehozni, a meglévőnek pedig nincs jelszava és nem is akarok.
Marad a rendszergazda nevű felhasználó, mint alternatív út.
Az egyszerű filemegosztás már ki van kapcsolva.
Ott tartok hogy már csak ez kellene.
Sziasztok!

A gond nálam is hasonló. szeretném a merevlemez ID-jét megváltoztatni a chvid.exe programmal próbálkozom. Sajnos nem engedi a gép egy piilanatra bedobja a dos ablakot aztán valami letiltja. A vírusírtótól kezdev mindent kikapcsoltam (azt hiszem) mégsem tudok tovább jutni.

Valami megoldást esetleg tudtok javasolni?

Előre is köszönöm a válaszokat! :?:

xkoti
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2012.01.05. 16:10

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: xkoti » 2012.02.25. 17:14

hali nah ma feltettem a win4ever-t a 2011 szóval a legújabbat és az miért van hogy a proceszor sebbeségét csak 1.5GHz nek látja pedig pont ennek a duplája ?

Semmi mostmár érdekes hirtelen felismerte normálisan

Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2012.02.25. 22:56

Ezért: http://en.wikipedia.org/wiki/CPU_throttling

Röviden annyi, hogy az újabb procik visszaveszik a frekit, ezáltal a fogyasztást, ha nincs szükség a full kapacitásra.

xkoti
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2012.01.05. 16:10

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: xkoti » 2012.02.25. 23:27

De pl játék közben vissza áll a normál állapotára ?

Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2012.02.26. 11:17

Ha nincs használva a proci, igen!

xkoti
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2012.01.05. 16:10

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: xkoti » 2012.03.04. 17:35

És amúgy ezt valamilyen módon ki lehet kapcsolni ?

Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2012.03.04. 22:35

BIOS-ban igen, de szerintem nagyon hasznos funkció.

Gelfiro
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2012.04.10. 19:25

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: Gelfiro » 2012.04.10. 19:33

Üdv!

Először is gart a munkádhoz, régóta használom, nagyon stabilan és jól működik.
Nemrég nekiálltam egy saját WPI-t készíteni, ami az általam használt szükséges programokat tartalmazná, amit a munkád nem. Sok mindennel sikerült elkészülnöm, viszont pár dolognál megakadtam.

1. Van pár olyan program, amelynél a célmappába kellene másolni egy adott file-t. Elméletileg a wpi beépített utasítássora rendelkezik is ezzel, de sajnos eddig nem sikerült megoldanom.
Van erre valami ötleted, hogyan lehetne megvalósítani?

2. Van pár progi, amelyik patch progival lehet okosítani. Ezt nem szeretném scriptel futtatni. Erre van valami ötlet, vagy próbáljak olyan változatot keresni, amelyik más módon lehet fullossá tenni?

Előre is köszi

Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2012.04.11. 19:57

Szia!

1. Másolni, megy ilyen alap dolgokat tud a WPI, de az is a hagyományos DOS-ból maradt parancsokat használja, tehát copy honnan\mit hova.

2. Sajnos patchelni csak scripttel lehet (ha nem elég a copy). Autoit nyelv pont ilyenekre készült, 5-6 soros programmal egy egyszerűbb telepítést/patchelést meg tudsz csinálni.

Gelfiro
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2012.04.10. 19:25

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: Gelfiro » 2012.04.15. 20:01

Üdv!

Köszi a választ, az első dologra már rájöttem, rossz volt a parancssor, már minden működik rendesen.

A második dologra gondoltam hogy csak így fog működni.
Már készítettem szkriptet az Autoit nevű programmal, illetve annak egy beépített részével, az Au3Record progival. Ennél viszont lenne egy kérdésem. Nálam folyamatosan látszik az egérmutató, nem mint a Te munkádban, ott csak a kattintás "látszik" maga az egér mozgás nem. Erre van valami megoldás?

Előre is köszi.

Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2012.04.16. 11:38

Autoittel több módon lehet programozni, te kattintást rögzítettél, ez normális működés. Én gombokra, elemekre kattintok, így nem használja az egeret.

Íme egy példa IrfanView telepítésre, a gombok, vezérlők adatait AutoIT Windows Info mondja meg.

Kód: Egész kijelölése

$title="IrfanView Setup"

Run("iview425_setup.exe")
WinWaitActive($title,"Welcome to IrfanView setup!");megvárja a xx nevő, yyy szövegtartalmú ablakot
Send("!m"); alt+m-t lenyomja
Send("!t")
WinWaitActive($title,"What's new in this version?")
Send("!t")
WinWaitActive($title,"Do you want to associate extensions with IrfanView?")
ControlClick ($title, "Images only", "Button1");rákattint az xxx nevű ablakon, yyy szöveget tartalmaz az ablak, a wwww nevű gombot.
ControlClick ($title, "For all users (XP)", "Button5")
Send("!t")
WinWaitActive($title,"Google Toolbar")
ControlClick ($title, "", "Button1")
;Send("!s")
Send("!t")
WinWaitActive($title,"Ready to install!")
Send("!t")
WinWaitActive($title,"You want to change current associations and to associate one")
Send("!i")
WinWaitActive($title,"Installation successfull!")
Send("!s")
Send("!d")

sleep(2000)

$i=0
While $i<10

sleep(1000)
$i=$i+1

	If WinExists("Importálás varázsló") Then
		WinClose("Importálás varázsló")
		Sleep(5000)
	EndIf

	If WinExists("IrfanView Frequently Asked Questions - Mozilla Firefox") Then
		WinClose("IrfanView Frequently Asked Questions - Mozilla Firefox")
		Exitloop
	EndIf

	If WinExists("Windows Internet Explorer") Then
		WinClose("Windows Internet Explorer")
		ExitLoop
	EndIf

WEnd

Gelfiro
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2012.04.10. 19:25

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: Gelfiro » 2012.04.16. 18:12

Köszi a segítséget és a példa scriptet is, azt hiszem így már érthetőbb a dolog és ennek segítségével megpróbálom az első önálló scriptet elkészíteni.

Gelfiro
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2012.04.10. 19:25

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: Gelfiro » 2012.04.17. 21:52

Ma elkészítettem az első működő scriptet az általad leírt alapján. Végignézve a scriptet és mellette a telepítőt lépésenként, nagyon egyszerű a dolog, köszi a segítséget.

Avatar
Jonhy62
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2012.01.02. 18:26

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: Jonhy62 » 2012.05.31. 18:32

furcsa probim lépett fel video driver telepités közben. letöltötem a 12.4 ati driverrt win 7 32bit
hd3870 ,x2 4400, 5gb ram. ahogy a videon van ugy csináltam mindent s a végén kiirta sikertelen .ezt eljátszota legalább 5ször. s automatikusan vissza rakta a régit egy 2009-es 11.04 drivert.ami olyan mintha xp-s lenne.8.671.0.0 verzio 2009 dec-ben lett telepitve a gép . ugy nincs semmi probim csak bizonyos játékok ujjabb drivert kérnek ezert akartam lecserélni.
nem tudom mi okoza ,lehet a windows?? aki tud segitsen akár pm-be /dodi620516@msn.com/
köszönöm

Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2012.05.31. 19:33

Én ezt a driver használom HD3850-hez:
http://www2.ati.com/drivers/12-4_vista_ ... dd_ccc.exe

Robicsika
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2012.01.11. 21:08

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: Robicsika » 2012.09.21. 21:45

Üdv!
Nos nekem olyan problémám lépett fel (már elég régóta jelen van csak nem igazán érdekelt de most ahogy újra akarom rakni a gépet meg kéne oldanom)
Nos amióta felraktam az új op rendszert tökéletesen működik minden kivéve annyi hogy a DVD meghajtó csak akkor olvas be dvd-t amikor kedve tartja 50 behelyezésből kb 2x ugyan ez bootoláskor is. Az előző op rendszer is 4ever volt és azon hibátlanul működött még frimware-t is cseréltem de semmi. Eszközkezelőből eltávolítottam újra feltelepült de semmi. Valami megoldás?

Avatar
ssjoco
Adminisztrátor
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2008.08.06. 20:09
Kapcsolat:

Re: Problémamegoldó

Hozzászólás Szerző: ssjoco » 2012.09.25. 16:51

Öregszik a meghajtó, elfáradt a lézerfeje. Cseréld ki a meghajtót.

Válasz küldése